Огромен интерес към форума „Ден на кариерата“ във Филиала на ТУ-София в Пловдив

При огромен интерес, на 23 октомври в Пловдивския филиал на Технически университет-София се проведе 18-то издание на форума „Ден на кариерата“. 45 от най-големите работодатели в региона представиха пред младите хора свободни работни позиции и възможностите за стажантски програми.

Форумът беше открит от заместник-ректора „Международна дейност и интеграция“ на Технически университет-София проф. Лидия Гълъбова. Тя подчерта, че „Дни на кариерата“ е едно от най-значимите събития за висшето училище, което от една страна показва отличното сътрудничество между университета и представителите на индустрията и бизнеса, а от друга е доказателство за качеството на обучението и професионалните възможности на студентите на ТУ-София. Проф. Гълъбова припомни, че традиционно на форума присъстват и ученици от средните училища и професионалните гимназии. „Всички ние- представителите на средното и висшето образование и представителите на бизнеса спомагаме за решаване на един от основните проблеми на България- липсата на човешки капитал. Изграждането на умения и професионални качества е дълъг и продължителен процес и именно чрез това сътрудничество, Техническият университет успява да постигне отлично ниво на подготовка на кадри. Неслучайно между 60 и 70 процента от служителите в големите компании в страната са възпитаници на ТУ-София“   – каза още проф. Гълъбова.

 

Директорът на Технически университет-София, Филиал Пловдив доц. Никола Шакев приветства всички участници във форума и подчерта, че партньорството с бизнеса и индустрията е изключително важно както за студентите, така и за преподавателите и ръководството на Университета. „Това успешно партньорство не е еднодневно. Ние работим с фирмите от региона през цялата учебна година – осъществяваме различни проекти, стажантски програми, информационни дни, студентски практики, дипломни работи . Това е целогодишно сътрудничество, което се надяваме да продължи все така успешно и занапред“ – каза при откриването на форума доц. Шакев.

От името на студентите, заместник-председателят на Студентски съвет Теодор Демирев благодари на университета и на фирмите-участници в „Ден на кариерата“ за предоставената възможност и пожела на колегите си да намерят успешния път към мечтаната кариера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В рамките на Форума „Ден на кариерата“ , студентите и преподавателите имаха възможност да се запознаят и с актуалните конкурси и програми на Програма „Еразъм+“ на специално обособения щанд на Технически университет-София.

Новите запознаства и успешните контакти продължиха до късния следобед.

 

 

 

 

 

 

 

Още за Форум „Ден на кариерата“ тук :

Репортаж на Българската национална телевизия

Репортаж на БНР-Радио Пловдив

Репортаж във вестник Марица

Репортаж на Българската телеграфна агенция