Пробен достъп във филиал Пловдив до над 150 000 е-книги

Уважаеми преподаватели, докторанти, колеги,

за периода 7 август – 03 септември 2024 г. в мрежата на Технически университет – София, филиал Пловдив е осигурен достъп до пълнотекстово съдържание на един от най-големите академични издатели в света:

https://www.taylorfrancis.com

Колекцията включва над 150 000 заглавия публикувани до 2023 г. включително. Повечето заглавия в областта на хуманитарните и социалните науки издателството публикува под логото на „Routledge“. Под другата запазена марка „CRC Press“ се публикуват заглавия в областта на технологиите, медицина, математика и статистика, околна среда, физика, информатика, енергетика, авиационна техника, материалознание и др. Достъпът е инициатива по Националната програма „Модернизация на библиотеките в държавните висши училища“ на Министерство на образованието и науката.

Книгите могат да се преглеждат в пълен текст в IP адреса на институцията. Определени страници могат да се запазят чрез Read Online > Print PDF> Safe as PDF.

За ползватели извън адреса на институцията са достъпни единствено заглавията издадени от издателя с лиценз за свободен достъп. За да ги достъпвате, след проведено търсене филтрирайте резултатите чрез вертикалното меню в ляво > Filter By > отбелязана отметка Open Access.
Кратко ръководство за работа в PDF формат.

Ако имате въпроси: library@tu-sofia.bg; тел. 02 965 3904
БИБЛИОТЕЧНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР на ТУ-СОФИЯ
Велина Василева Справочно-информационна служба на БИЦ ТУ-София

Снимка от Lubos Houska от Pixabay