Участвайте в глобалното технологично състезание на НАСА Space Apps Challenge

  На 20-21 Октомври 2018 България ще участва за шеста поредна година в международното състезание на НАСА International Space Apps Challenge. 

Целта на състезанието е да дава възможност и да насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми. Space Apps Challenge 2018 ще се проведе едновременно в над 130 различни градове по целия свят. Тази година в България, състезанието ще се проведе в София, Бургас, Пловдив и Русе. България ще се състезава на глобалните финали с 8 разработки - най-добрите две решения от всяка локация, които ще бъдат определни от локалното жури. Най-голямата изненада на тазгодишното състезание на НАСА в България е СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА, която ще бъде обявена преди състезанието! 


Space Apps Challenge -2018 се провежда с подкрепа на организации партньори и спонсори. Технически Университет – София, Факултетът за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) е домакин на състезанието за София. В Пловдив, състезанието ще се проведе в ТУ-София, филиал Пловдив. В него могат да се включат екипи от всички възрасти, няма ограничения за участниците в екип. Тази година фокусът на предизвикателствата ще бъде насочен към категориите Земя и Космос. 


РЕГИСТРАЦИЯТА Е ОТВОРЕНА! 


Предизвикателствата ще бъдат обявявени преди състезанието! Участвайте! 


Състезателите ще имат за задача в рамките на 48 часа на 20-21 Октомври да разработят и представят проект на концептуално ниво, на ниво прототип, или завършено решение. Решенията могат да бъдат: мобилни приложения, софтуер, хардуер, визуализиране на данни, платформа за разрешаване на проблеми и други идеи, като допринесат за изследването на космоса и да подпомогнат подобряването на живота на Земята. 

 

За повече информация за постиженията на България, за провеждането на състезанието, програмата и организациите домакини: 


http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg и https://2018.spaceappschallenge.org/.  


И на FB страницата https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/ 

 

Календар